vrijdag 17 juli 2015

KRUIDIGE WORTEL/AARDAPPEL STAMP of DIPSAUS.

Met dit warme weer ruik ik het overal om me heen. BARBECUE!
En om toch een beetje mee te kunnen doen (voor degene met slikproblemen) een lekkere dipsaus gemaakt. Zo in een schaaltje met wat brood en een extra kommetje bouillon erbij om het vloeibaarder te maken en het brood in te dopen.
Het is eigenlijk best een machtig gerechtje, lekker op tafel om te dippen en dan heb je meestal geen voorgerecht meer nodig.
Maar wijzelf vinden dit ook heerlijk als een stamppot met een stukje vlees erbij
Heerlijk bij de borrel, je kunt er alle kanten mee op. Wil je het extra kruidig en pittig, voeg dan een half gesneden pepertje toe. Voor ons pittig genoeg door de verse knoflook die erdoor heen zit.

INGREDIËNTEN                                        

Wortelen 30 gr
Aardappelen 1 grote
Zout
Knoflookteentje 1
Komijn gemalen 1 tl
(evt. pepertje)
Citroensap 2 eetl
Olijfolie extra vierge

Maak de wortelen schoon en snij in stukjes.
Schil/ was de aardappelen en snij deze in stukken. Kook dit samen met de wortelen gaar met wat zout.
Giet af en stamp het fijn.

Doe de fijn gesneden knoflook, komijnpoeder en het citroensap erdoor.
Roer, te grof? Haal het dan even door de maler en proef, zout erbij?
Voeg beetje bij beetje wat olijfolie erdoor tot je een smeuïge massa hebt.

Wijntje, stokbrood en/of een stukje vlees en je zit weer heerlijk te eten.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten