dinsdag 1 april 2014

Broccoli, aardappelpuree en braadworst..

Spannend!

Vandaag het web op en ik hoop dat ik er iemand blij me kan maken.
Simpel.....broccoli, aardappelpuree en braadworst.
Materialen waarmee ik werk heb ik op de foto gezet.















Je kunt dan zelf makkelijk instellen of je grof of fijn gemalen voedsel wilt hebben, dit i.v.m. de consistentie van de voeding.
De aardapppelpuree, hoeft denk ik, geen uitleg. ( Aardappels schillen, in stukken snijden en koken. Na ongeveer 20 min. afgieten, droogkoken en stampen met melk of creme-fraiche, klontje roomboter,zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.)
Je kunt hiervoor ook, voor het gemak, de kant en klare zakjes aardappelpuree kopen en volgens de gebruiksaanwijzing klaarmaken. Ik doe er altijd een klontje roomboter of room extra door. Parmezaanse kaas is ook heerlijk voor de variatie. Parmezaansekaas kleeft niet en trekt gen draden.
Bij dit recept heb ik een paneermix gebruikt kant en klaar. Deze kun je zelf ook eenvoudig maken, goed afgesloten blijft dit lang goed in een droog schoon potje. Deze mix kun je gebruiken om gerechten mee te binden, als smaakmaker, laagjes mee maken enz.
PANEERMIX KAAS: paneermeel, droge kaas/kaaspoeder, peper, paprikapoeder, uienpoeder en bijvoorbeeld nootmuskaat. Zout kun je ook toevoegen, maar denk erom door de kaas is het al hartig genoeg. Mixen en goed afsluiten in de pot.


BOODSCHAPPEN;
1 flinke struik Broccoli
Paneermix (kaas)
Olijfolie 2 eetlepels/ of Chili olie
1 knoflookteentje in plakje gesneden
4 Aardappelen (middel groot)
Roomboter
Nootmuskaat
Zout en Peper
Creme-fraiche/ Kookroom of volle Melk
2 Braadworsten
2 eetlepels Bloem

We gaan aan de slag;

Aardappelen schillen, in stukken en wassen. Opzetten met een bodempje water en in ongeveer 20 minuten gaarkoken.
Broccoli wassen en van het onderste stuk ( de steel) 1 of 2 cm eraf halen en de stelen dun schillen. In de lengte mooie stelen met bloemen snijden. In kokend water met een snufje zout ongeveer 5 a 10 min. koken. Afgieten en met koud water afspoelen.
Ondertussen de braadworsten inprikken met een vork en door de bloem wentelen. Afkloppen en in de hete roomboter of het braadproduct rondom aanbraden. Vuur lager en in ongeveer 20 min. gaar laten braden.
Aardappelpuree maken en warm houden met het deksel op de pan.
In een andere pan/wokpan of een gewone koekenpan de 2 eetlepels olijfolie of chili olie goed heet laten worden en de plakjes knoflook bakken. Niet bruin laten worden! Dan de uitgelekte broccoli erbij en alles hel even licht laten kleuren. Blijf erbij want op dit hoge vuurtje verbrandt het snel. Peper en zout naar smaak toevoegen. Helft van de broccoli fijnmalen of fijn hakken en in een schaaltje doen.
De paneermix mengen met een beetje olie en wat warm water. (laten weken)
En dit over de gemalen broccoli dresseren.
1 Braadworst malen in de keukenmachine met wat braadvet evt. water, zodat je een zachte smeuige massa krijgt. Ook dit weer in een schaaltje doen.
De rest van het braadvet aanlengen met wat water en de aanbaksels losroeren en er een schepje kant en klaar juspoeder aan toevoegen. Dit hoeft niet,maar is wel zo lekker! Ook dit in een gezellig juskommetje op tafel zetten.

Omdat vaak de andere portie koud wordt tijdens het malen e.d., het bord vast opmaken en over de paneermix van de brocoli wat kaas strooien en het in de oven op ongeveer 80 graden warm houden. Kaas smelt dan een beetje. Neem jonge kaas hiervoor of pizzakaas.
Ook hier heb ik weer mijn zwarte maler gebruikt. Makkelijk met schoonspoelen/wassen en de messen zijn scherp en snel.Wel uitkijken met de kostbare vingers dus....

Vanavond voor het toetje lekkere volle yoghurt met meloenmix gemaakt! Heerlijk fris.
EET SMAKELIJK, succes en groetjes van Inez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten