donderdag 3 april 2014

SPINAZIE met KARBONADES (besmeerd met dik mosterd)

Als ik naar mijn foto s kijk komen de kleuren niet zo mooi uit. Excuses daarvoor (amateur).
Mijn zwarte maler is echt mijn beste maatje. De snelheid is super,maling en volume inhoud is genoeg.
Het zijn wel simpele gerechten, maar gaandeweg krijgen we meer variatie. Het brengt op ideetjes over het menu van de avond of om wat op te zoeken voor het baby menu.
Babies kunnen prima mee eten hiervan. Gebruik geen zout, minder kruiden, kunnen ze goed aan de verschillende smaken wennen. Voordat je de kruiden erbij doet een kleine portie apart voor de kleine wegzetten dus. Ook kun je i.p.v. een stukje vlees een half of heel gekookt eitje toevoegen.

Van onderstaand recept kun je ook een ovenschotel maken zodat je gezamelijk hiervan kunt genieten.
Pureer dan alles, groenten, vlees en de aardappelen apart.
Vul hiermee een beboterde ovenschotel en maak laagjes. Eerst het gemalen vlees erin met de aangelengde jus zodat t vlees net wat vochtig is, maar niet onderstaat. Daarna de spinazie en maak de schotel af met een laagje aardappelpuree. Paar vlokjes roomboter erop en eventueel wat geraspte kaas. Onder de grill of kwartiertje in de oven op 180 graden voor een licht korstje.

BENODIGHEDEN
Spinazie ongeveer 600gr
1 teentje Knoflook in plakjes
1 Ui
Olijfolie mild
Karbonades (schouder) 2 st.
Mosterd fijn
Bak/Braadvet
Aardappelen 4 st.
Peper en Zout
Kookroom scheutje

Puddinkje naar eigen smaak ( supermarkt)

Zet de aardappelen op voor de aardappelpuree. Spoel de karbonades even af onder de koude kraan en dep deze droog. Dit om eventuele splinters van het bot te vermijden! Smeer de karbonades dik in met de mosterd. Koekenpan op het vuur met daarin de boter/braadboter en bruin laten worden. Karbonades erin en aan beide zijden bruinbakken. Vuur lager en in ongeveer 20 min gaar laten worden. Halverwege keren en een scheutje water toevoegen indien nodig.Niet te droog bakken!
Ondertussen de aardappelpuree maken en warm houden met het deksel op de pan.
1 eetlepel olijfolie in een ruime pan/ wokpan doen en de knoflookplakjes en ui aanfruiten. De spinazie erbij en terwijl je goed doorschept de spinazie laten slinken. Peper en zout naar smaak erbij, klaar.
Helft van de spinazie in de hakmolen doen en fijn malen. In schaaltje doen en serveren met een lepeltje room.
1 Karbonade van het bot ontdoen en in stukjes in de hakmolen fijnmalen. De aanbaksels in de pan losroeren met een spatel, beetje water erbij en evntueel extra mosterd naar smaak. Doe ook een beetje van deze jus alvast bij het gemalen vlees. Karbonades vallen vaak wat droog uit! Vlees in kommetje doen en de jus er apart bij serveren. Aaardappelpuree ook in een kommetje.
Andere bord opmaken met de rest van de spinazie, vlees en de aardappelen of aardappelpuree en dan....
EET SMAKELIJK, neem een lekker puddinkje toe en de groetjes van Inez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten