donderdag 24 april 2014

ORANJE PUREE met PANGASIUS HAASJE.

We vieren eerste Koningsdag, HOERA en we houden het oranje en lekker!
Ik maak het met rode en gele paprika's maar je kunt natuurlijk ook peen/wortels nemen.
Heerlijk luchtig geklopt met een visje. Makkelijk want vandaag zijn we veel buiten en in feeststemming.
Pangasius haasje in de boter gebakken.
Dit kan gerust, zolang je het maar zacht bakt. Andere vis soorten zoals, tong (die is wel duurder) en schol zijn ook goed te verwerken. Vraag advies van de visboer.
Peterselie olie (voorraad), plakje citroen, peper en zout.
Heel eenvoudig. En als toetje een sapje gemaakt van bijvoorbeeld sinaasappel en meloen gemengd met slagroom vla. Oranje boven.

BOODSCHAPPEN

2 Rode en 1 gele Paprika
1 Ui
1 knoflook teentje geperst
Olijf olie mild
4 Aardappelen of een zakje instant puree
Peper en zout
Citroen of Peterselie olie
2 St Pangasius haasjes
Slagroom of Kookroom

TOETJE

Geperst fruit b.v. Sinaasappel en meloen
Slagroom vla


De knoflook fijn persen, de paprika's en uien fijn snijden.
Aardappelen schillen, in stukken snijden, opzetten met wat water en in +20 min. gaar koken.
In een pan een scheutje olijfolie doen en de knoflook, uien en paprika's aan fruiten tot deze glazig zijn. Overtollig olie afgieten en pureren. Warm houden.
Van de gekookte aardappelen aardappel puree maken, of de instant aardappelpuree klaarmaken zoals op het pakje beschreven staat. Klop er wat extra kookroom of slagroom door zodat een luchtige puree ontstaat.
Meng deze puree met de gepureerde groenten en hou dit ook warm.
In een koekenpan een flinke klont boter laten smelten ( dus ook voor de jus, vis moet zwemmen) en de boter ietsje laten verkleuren. Vuur lager en de ingesmeerde vis met de viskruiden of zout en peper heel even bakken en om draaien. Blijf er bij anders wordt het te droog! Het glazige visvlees wordt wit en gaart dan nog na.
Dit kun je zo fijn prakken met je vork en met de resterende boter jus glijdt dit makkelijk naar binnen.
Bord op maken (zie foto), bergje puree en de vis erover draperen.
Geef er een plakje citroen en/of doe er wat peterselie olie overheen.
Na de maaltijd een lekker fris toetje.

Een fijne, gezellige Koningsdag, eet smakelijk en de groeten van Inez.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten