donderdag 22 mei 2014

GEVULDE PUNTPAPRIKA 's met ANDIJVIE en GEPOCHEERDE VIS.

Op de markt puntpaprika's en andijvie gekocht. De paprika's zijn lekker zoet en goed om er een vulling in te doen. En ik had weer een idee.
De aardappel salade schuif ik door naar een volgende dag.
En op het ogenblik ben ik helemaal weer weg van Griekse yoghurt. Als toetje met honing en vers of gedroogd fruit. Met knoflook, geraspte komkommer en peper en zout heb je een heerlijke verse tzaziki.
Wat dacht je van verse kruiden erdoor met een beetje zout en peper, enfin je kunt het op brood smeren i.p.v. boter mmmmm....
Al met al hier kun je verschillende gerechten mee oppeppen, romig maken (soepen!) en het staat nog gezellig ook.

BOODSCHAPPEN

Andijvie 1 krop
Ontbijtspek 1 ons
Uitje 1
Ei 1
Puntpaprika's 2
Roomboter
Tilapiafilet 2
Bieslook 1 eetl.
Kappertjes 1 eetl.
Citroen
Zout en peper




Was de puntpaprika's en snij 1/3 deel (kapje) eraf. Pitjes eruit, maar laat het steeltje zitten, zodat je een mooi kommetje krijgt. Blancheer dit even in kokend water, ongeveer 2 minuten. Afgieten en laten afkoelen.
Was de andijvie en snij deze in stukjes van 1 cm. Snij ook het ontbijtspek en de ui in stukjes.
Neem een pan met een klontje boter en laat dit smelten. Fruit ui en spek aan en voeg dan de andijvie toe.
Wanneer de andijvie goed geslonken is, deze overdoen in een zeef of een vergiet en goed uit laten lekken zodat al het vocht eruit verdwenen is.
Maal/pureer de helft van dit mengsel voor degen met slikproblemen.
Kluts het eitje in een kommetje en roer de helft door de gepureerde andijvie, peper en zout het en vul 1 paprika helft hiermee.
Doe het zelfde met de andere helft van de andijvie die niet gepureerd is.
Strooi er wat paneermeel of geraspte kaas overheen met een klontje boter of wat olijfolie.
Kapje erop en hier ook nog wat olie over druppelen.
In de tussen tijd andere pan opzetten met wat water en een klontje boter. Laat de vis hier in glijden en op laag vuur gaar worden. Als het glazige eraf is is de vis klaar.
Haal de vis voorzichtig uit de pan en leg op de borden.
Smelt in een pan 2 eetlepels roomboter en laat bruisen. Doe de kappertje en de bieslook erbij en laat door bruisen, maar niet bakken.
Schep deze botersaus over de vis en druppel er wat citroen over en zout en peper.
Gevulde paprika's erbij et vôila!
De paprika kan uit gelepeld worden, alles is zacht genoeg ervoor en de vis geprakt met de vork.
(Ander gezicht, is wel zo leuk dan iedere keer kommetjes)
En voor de grote eters kan er altijd aardappelpuree of wat anders bij geserveerd worden.

Als toetje heerlijke Griekse yoghurt met vers fruit!

Eet smakelijk en de groeten van Inez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten