dinsdag 6 mei 2014

KERRRIE BLOEMKOOL en PITTIGE KIPREEPJES in BARBECUE-SAUS.

Kiezen we vandaag rijst of aardappelen erbij?
Als het de aardappelen worden, lekker geprakt met roomboter, zout /peper en nootmuskaat.
Wordt het rijst dan een halve portie zachter laten koken dan normaal, zodat het niet meer korrelig is.
De bloemkool gaan we ook eerst voorkoken anders krijgen we de substantie die we moeten malen niet smeuig. Het is eigenlijk wel jammer, want geroerbakte groenten smaken anders.
Gisteren in de supermarkt kippen dijen zonder bot gekocht. Dit heb ik aangebraden met zout en peper in de roomboter. Mals vlees, droogt niet zo makkelijk uit en is makkelijk te vermalen in de maler.
De helft van dit mengsel heb ik met een gemalen uitje en kappertjes gemengd met mayonaise en we hadden een heerlijk smeerseltje voor op brood. Peper naar smaak erbij ét vôila!

BARBECUE SAUS

Fles Barbecue saus (MISSISSIPPI Sweet and Spicy)
Tomaten Ketchup om het wat zachter te maken
Chili saus om het eventueel wat pittiger te maken



BOODSCHAPPEN

Roomboter
1 tl Kerriepoeder
1 kleine Bloemkool of roosjes a 300 gr
1 Rode Ui fijngesneden
Halve tl Sesamolie
Zout en peper
Paar sprietjes Bieslook
6 tot 8 Kippen dijen van het bot ontdaan
Barbecue saus kant en klaar

De bloemkool roosjes met een bodempje water opzetten en ongeveer 5 minuten laten koken. Afgieten en uit laten stomen.
In een pan een klontje roomboter smelten en de stukjes ui en de bloemkool roosjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Roerbakken!
Voeg daarna kerrie poeder, sesamolie en zout en peper naar smaak toe. Blijf goed roeren en strooi er op het laatst de fijn gesneden bieslook over.
Eventueel kun je hieraan een scheutje kookroom of creme fraiche toevoegen om het wat romiger te maken.
Vuur uit, deksel erop en warm houden.
De barbecue saus, ik heb een kant en klaar flesje gekocht, maar Remia en andere smaken voldoen ook.
Om de smaak te verzachten doe ik er vaak wat tomaten ketchup door en voor een pittiger variant wat chili saus.
De al in roomboter gebakken kip in stukjes snijden of grof uit pluizen. Dit in de roomboter opwarmen en er 1 a 2 eetlepels saus door mengen. Deksel erop en warm houden.
Tussendoor alvast je aardappelen of rijst klaar maken.
Helft van de bloemkool en helft van het vlees pureren.
Op het bord de aardappelen of rijst doen en in het midden een kuiltje maken en daar de gemalen bloemkool in doen.
Gemalen vlees in een kommetje erbij met een beetje barbecue saus erop. Geef de rest van de saus er in een kommetje bij, zodat naar smaak er meer saus bij gegeten kan worden.
En het andere bord opscheppen en dan wens ik jullie weer "Eet smakelijk" en de groeten van Inez.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten