dinsdag 20 mei 2014

PREI, WINTERPEEN,SPEK met een PROCUREURLAPJE.

Zin in de lente en daar is de zon gelukkig weer, heerlijk!
Prei en wortelen/winterpeen----lente groenten.
En voor het gemak een gemarineerd procureurlapje uit de supermarkt meegenomen.
Meestal heb ik wel ergens een kruidenolie liggen, maar dit lag zo mooi in de schappen tussen het barbecue vlees in.
Brood, pasta, aardappel puree of rijst, alles past hier bij.
Lekker licht eten en je hebt er weinig omkijken naar.
Tegenwoordig neem ik extra groenten en laat de aardappelen of rijst weg. Hier heb je echt genoeg aan dan, maar vergeet die heerlijke voedzame aardappel niet. Volgende keer doe ik daar wat mee.

BOODSCHAPPEN

Prei 2x
Winterwortel 1x
1 ons ontbijtspek in stukjes gesneden
Tijm (afgeritst 1 eetl.)
Roomboter 2 eetl.
Zout en Peper
Griekse yoghurt 200 ml.
Procureurlapjes 3x



Onderkant van de prei en het buitenste blad eraf halen en de prei goed wassen (zand!). Snij daarna de prei in stukken van 2 cm.
Boven en onderkant van de peen eraf halen, wassen. De peen halveren en ieder helft in de lengte in vieren snijden. Kook de wortel 2 minuten in water en giet af.
Neem een pan en laat de boter smelten. Leg het spek, prei en de wortel in de pan. Strooi zout, peper en de tijm erover heen. Deksel op de pan, vuur lager en laat dit ongeveer 12 minuten doorstomen.
Neem daarna deksel van de pan en draai de groenten voorzichtig om. Deksel er weer op en nog 5 minuten laten door garen
Roer de griekse yoghurt in een kommetje om met wat peper en zout naar smaak om en doe er een klein beetje tijm overheen.
Bak de procureurlapjes in wat roomboter bruin en gaar.
Pureer de helft van de groenten, serveer op een bord of in een kom en doe daar een eetlepel van de yoghurt bij.
Helft van het vlees ook malen en ook hier serveren met een flinke dot yoghurt.
Vergeet het andere bord niet en zet desnoods de yoghurt op tafel erbij.
Maak er een feestje van, eet smakelijk en de groeten van Inez.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten