donderdag 1 mei 2014

RISOTTO, KASTANJE CHAMPIGNONS, CHORIZO, COURGETTE.

Nieuwsgierig als ik ben, kijk ik altijd goed rond in de supermarkt. Speciaal voor combinaties en de nieuwe produkten.
En ja hoor, weer wat nieuws gevonden!
Er was een kook demo in mijn supermarkt over Risotto. Quick way dus!
Geen lang geroer in je pannetje en dat ga ik dus vandaag uit proberen. Maar dan half het recept van wat er op het pakje staat, met mijn eigen ingrediënten en een beetje fantasie.
Ik laat de parmaham en artisjok achterwege. Lekker met champignons, chorizo en veel courgette. Wordt het smeuïg en zacht van.
Hierbij doen we een tomaten salade, koud en fris. Deze dagen is de temperatuur goed buiten.
Dit wordt echt mijn proef pannetje ben benieuwd hoe het uitvalt. Misschien hebben we extra bouillon nodig, want we willen het zacht hebben, maar niet te zacht. En heb je bouillon over, opdrinken of in de vriezer bewaren!
Een glaasje stoere rode wijn erbij en van de fruit schaal mijn peren ( die ook op moeten, maar als je ander fruit hebt liggen is dat ook goed) samen met koude, volle yoghurt en je hebt een zalig toetje.



TOMATEN SALADE

3 Tomaten, ontveld in stukjes gesneden
1 klein uitje, gesnipperd
1 eetl. azijn
2 eetl. extra vierge oljifolie
1 tl. suiker
1 tl. fijne mosterd
zout en peper

Doe de tomaten en het uitje in een schaal. Maak van de rest van de ingrediënten een dressing. Meng alles door elkaar en zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast. Kunnen de smaken intrekken en de uien en tomaten worden iets zachter. Bij andere salades, eerst opmaken en pas op het laatst de dressing toevoegen, anders wordt de salade slap!



RISOTTO
BOODSCHAPPEN

200 gr Lassie Roerbak Risotto
25 gr Roomboter
1 Ui gepeld en gesnipperd
1 Kleine Courgette in blokje
350 ml Vleesbouillon (vers getrokken of van een tablet)
1 ons Chorizo in kleine stukjes
2 eetl. Creme fraiche
1 bakje Kastanje champignons of paddestoelen mix
1 eetl. Bieslook
Parmezaanse kaas
Zout en Peper

De boter verwarmen in een pan en de chorizo en het uitje zachtjes glazig laten worden. Door de chorizo gaat alles een beetje rood kleuren!
De courgette toevoegen en dit ongeveer 3 minuten mee laten smoren.
In een andere pan de champignons of paddestoelen mix aan bakken in de boter tot het vocht verdampt is.
Doe daar de gesneden bieslook dan bij. En hou dit warm.
In de andere pan, waar de courgette en de rest in zit, de rijst erbij doen en even mee laten bakken.
Voeg dan de helft van de bouillon toe en roer goed door, daarna de andere helft erbij doen. Terwijl je steeds blijft roeren. Op het pakje van de rijst staat dat dit ongeveer 4 minuten duurt. Maar zoals altijd, proeven of de rijst goed is ( zacht, maar niet te zacht) en eventueel extra bouillon toevoegen.
Dit brengen we verder op smaak met peper en zout.
Verdeel daarna de risotto over 2 pannetjes.
Maal of pureer de helft van de champignon mix in de maler en voeg dit toe aan de ene helft van het pannetje.
Het resterende champignon mengsel in de andere pan doen.
Roer de creme fraiche en wat parmezaanse kaas door beide pannetjes en maak het smeuïg
Ik serveer dit in een diep bord of een gezellige kom en geef er wat parmezaanse kaas extra bij op tafel.
Druppel wat extra bieslook olie over de risotto in het bord. (bieslook olie: bieslook en olie pureren)
Let goed op dat de risotto voor degene die moeite heeft met slikken écht zacht is en niet korrelig! Normaal is rijst zowat niet te eten.
Serveer de tomaten salade er apart bij, pureer de helft en serveer in een mooi glas erbij.
Ontkurk die fles, geniet, vergeet je toetje niet en dan rest mij alleen nog te zeggen:
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Conclusie: Ik heb de Risotto met extra bouillon en extra tijd geprobeerd zachter te maken. Maar....als je vloeibare voeding moet gebruiken is dit niet aan te raden. De smaak was prima, maar de rijst bleef te korrelig. Wel goed als je dit als hartige pap wilt serveren, maar dan wordt de rijst slijmerig. Hou daar rekening mee. Groetjes I.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten