donderdag 15 mei 2014

LENTE BRUINE BONEN met CHORIZO en garnering.

Soms heb je gewoon ergens zin in, zo ook vandaag.
Bruine bonen, hoe kom ik erbij??? Dus we gaan voor lente bruine bonen en net als een rijsttafel met gezellige kommetjes erbij.
Trouwens het weer is er ook niet naar.
Een lekker gerecht met bijvoorbeeld brood of  eens helemaal niets anders.Pittig door de chorizo en de eventuele chili saus.
Het wordt druk met al die schaaltjes op tafel, gezellig!
Een goed glas rode wijn erbij, een fruitsalade na en klaar is je hollandse rijsttafel!

BOODSCHAPPEN

1 bl. Bruine bonen ( ongeveer 300 gr)
1 Prei in ringetjes gesneden
50 gr. Chorizo worst
1/2 Paprika in stukjes gesneden
Roomboter
Peper/zout

Voor de garnering:

Gefruite Uitjes
Mosterd
Augurkjes
Piccalilly
Chili saus



Fruit de gesneden chorizo in wat roomboter aan en voeg de gesneden paprika stukjes toe. Voeg daarna de prei toe en blijf goed doorroeren tot de groenten een beetje glazig zijn.
Laat de pot/blik bruine bonen uitlekken in een vergiet en vang wat van het vocht op, doe de uitgelekte bruine bonen bij het groente mengsel. Roer door en giet wat van het uitgelekte vocht toe zodat je een een soort saus krijgt.
Breng op smaak met een beetje mosterd of chili saus en eventueel wat peper.
Laat dit alles nog 10 min. op laag vuur door sudderen zodat alles goed warm is.
Pureer/maal een gedeelte van de gefruite uitjes, augurkjes en piccallily en doe deze apart over in schaaltjes voor op de tafel.
Maal ook een portie van het bruine bonen mengsel en doe dit in een diep bord. Zet de schaaltjes erom heen op tafel.
De rest van het bonen mengsel in een schaal op tafel en aanvallen maar.

Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten