donderdag 11 september 2014

TUINBONEN STAMP met KIPFILET.

Blikgroenten zijn weleens makkelijk en bij mijn weten net zo gezond. Al is er wel een verschil van smaak want.......er gaat niets boven vers, maar die 2 ons tuinbonen die ik nodig had heb ik lekker uit blik gehaald.
Romige stamp gemaakt met bonenkruid. (Tijm, munt, het is licht peperig en met een fris aroma)
Ideaal voor alle bonen die je klaar maakt, bruine/witte bonen, peulen en bonen schotels. Eigenlijk erg winters maar ik heb er een half zakje gemengde baby sla door gedaan en dat leverde een luchtig potje op.
In de kipfilet heb ik in het dikste gedeelte wat inkepingen gemaakt zodat alles gelijk gaar is. Lekker ingesmeerd met kant en klare kip kruiden uit de supermarkt. En even de kruiden laten in trekken.
Het ontbijtspek niet te hard gebakken, maar wel zo dat het zoutige spekvet vrijkwam en dat ook door de stamp gedaan. (rokerige smaak)
En voor de jus, heb ik het overgebleven vet van de kipfilet aangelengd met water en room en een likje mosterd. Niet teveel mosterd, maar dat het zacht en romig smaakt.

INGREDIËNTEN                                  

Aardappelen 2 extra grote
Tuinbonen 200 gr.
Baby sla gemengd half zakje
Roomboter
Kookroom
Ontbijtspek 1 ons
Bonenkruid 1 tl.
Zout en Peper
Kipfilet 2 pers.
Kip kruiden uit potje
Mosterd 1 tl.

Wrijf de kipfilets in met de kip-kruiden en laat de kruiden er even goed intrekken.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. Opzetten met een bodempje water en met deksel op de pan gaar laten worden. Niet te zacht koken, prik met een vork voor de juiste gaarheid.
Tuinbonen uit laten lekken.
Tuinbonen, roomboter, scheutje room met het bonen kruid door de gare aardappel blokjes roeren. Op het laatst de gesneden baby sla erdoor lepelen. Proeven, zout, peper? Warm houden.



Neem een koekenpan en bak de kipfilets gaar in de roomboter. Let erop dat ze door en door gaar zijn, maar niet te droog! (Salmonella)
Bak het ontbijtspek zachtjes uit. Snij dit daarna in stukjes en doe bij de aardappel stamp samen met het overgebleven spekvet. Roer voorzichtig door.
Haal de gare kipfilets uit de pan en roer de aanbaksels los met een scheutje water, room en de mosterd. Vuur uit, denk aan het schiften van de room! Maak er een lekkere zachte romige saus van en laat de mosterd niet overheersen.
Maal van de stamp 1 portie en 1 portie kip.
Geef de jus er apart bij op tafel en schep het andere bord ook op.

Eet smakelijk en de groeten van Inez.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten