dinsdag 2 september 2014

GROENTEN-OMELET met een ZOET-ZUUR SAUSJE.

Vandaag snel en voedzaam.
Prei, uien, kijk maar wat je in huis hebt aan groenten en ga je toch de winkel in, haal wat je lekker vind en wat in de aanbieding is.(Seinzoen groenten!)
Deze omelet is ook makkelijk te maken met kant en klare wok groenten of een zakje soepgroenten.
In de roomboter gebakken en met een heerlijke zoet zure saus er over valt dit zeker in de smaak.
Zomer is weer bijna voorbij en alles en iedereen loopt weer in het gareel- school, werk en zo ook het huishouden. De extra kleding wasjes van na de vakantie, dus makkelijk mag ook weleens.
Stokbrood erbij of wat gekookte rijst en je hebt een Foe Young Hai à la Inez.
Hier kun je alles doordoen, restje kip, vlees, maar ik had nog wat surimi (nep krabvlees) dus.......

INGREDIËNTEN Omelet                                  INGREDIËNTEN saus
                                                                         
Prei 1 dikke                                                        Ui 1
Ui 1                                                                    Knoflook 1
Doperwten kl. blikje                                            Roomboter
Surimi 8 staafjes                                                  Azijn 1 eetl.
Knoflook 1                                                         Suiker 2 tl.
Eieren 4                                                              Tomato-Frito 1/2 pakje
Kookroom/Melk scheutje                                   Bouillonblokje 1/4 kip of rund
Zout en Peper                                                     Bladseldrie paar takjes
Roomboter                                                         Evt. Maizena om de saus dikker te maken
Tomaat 1

SAUS                                                              

De knoflook, tomaat en ui fijn snijden en in wat roomboter glazig fruiten.
Voeg de azijn, de tomato-frito, suiker en het bouillonblokje toe. Roer dit alles goed door en voeg zoveel water toe dat er een saus ontstaat.
Valt het toch te waterig uit, dan kun je hem aanlengen met wat maizena.
Goed roeren en proeven, wat suiker erbij? Het moet zoet-zurig smaken. Laat het sausje nog even door pruttelen op een zacht vuurtje en voeg als laatste de fijngesneden bladseldrie toe.

OMELET                                                                  

Neem een flinke koekenpan.
De groenten wassen en fijn snijden, fruit dit samen met de knoflook aan in de roomboter. Gebruik genoeg roomboter tegen het plakken.Bak de groenten niet te bruin.
Snij de surimi in kleine stukjes en voeg dit samen met de uitgelekte doperwten toe aan het groenten mengsel. Heb je restjes vlees of kip voeg het toe.
Kluts 4 eieren in een kom met een scheutje room/melk los, doe er wat zout en peper over en giet de eieren over het groenten mengsel in de pan.

Vuur op het laagste niveau . Deksel of aluminium-folie over de pan en laat de omelet zachtjes gaar worden in ongeveer 20 minuten. De bovenkant moet gestold zijn en de onderkant niet té bruin. Hou vooral de onderkant in de gaten. Maak de omelet los met een spatel.
Neem een groot plat bord. Voorzichtig de pan is heel heet en doe deze over de pan heen. Keer om of laat de omelet op het bord glijden.

De rest weten jullie wel: pureer de helft van de omelet en geef de saus er apart bij. Zijn de blaadjes seldrij te grof van de saus, zet dan de staafmixer erop.
Hou het vakantie gevoel nog even vast en neem er een lekker koud wijntje bij. Ik vind chablis de lekkerste witte wijn, maar zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten