dinsdag 30 september 2014

UIEN- GEHAKT SAUS met COURGETTE.

Pfhhh.....een pond uien  schillen zonder tranen? Gelukt dus met een klein straaltje water uit de kraan en nèt de onderkant niet fijn snijden!
Dit onderstaand gerecht vind ik heerlijk met lamsgehakt, maar gewoon met half om half gehakt smaakt dit net zo lekker.
En omdat dit best wel veel is voor 2 personen bewaar ik de helft om er morgen een ovenschotel van te maken.
Vandaag courgette, maar met een frisse salade is het ook een goede combinatie.
Herfst buiten, maar met een temperatuur van 20 graden en de geur van dit potje ben ik weer in mijn sas.
Ik heb er aardappel blokjes bij gemaakt, maar met een stokbroodje en een goed glas wijn is je maaltijd ook compleet. In de jus kun je de binnenkant van het stokbrood goed zacht laten worden op je bord.
Deze saus kun je overal voor gebruiken, door de pasta of om er een heerlijke soep van te maken met bijvoorbeeld verse tomaten, peterselie of seldrij en wat extra bouillon.

INGREDIËNTEN                                      

Courgette 1
Zout en Peper
Roomboter
Uien 1 pond
Knoflook 2 teentjes
Gedroogde tomaten op olie 5 st.
Gehakt h.o.h 1 pond
Curry pasta 1 eetl.
Tomatenblokjes 1 bl à 400 gr.
Tomaten puree 2 eetl.
Aardappelen 2 pers.

Schil en snipper de uien en de knoflooktenen. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Neem een ruime pan en smelt er een flinke klont roomboter in en bak e uien en knoflook ongeveer 5 minuten mee.
Daarna het gehakt toevoegen en 1 eetlepel curry pasta. Goed roeren en roer het gehakt rul.
Voeg dan de tomaten blokjes, de tomaten puree en de gedroogde tomaten toe.


Maak de saus op smaak met zout en peper en laat het geheel op een zacht vuurtje ongeveer een half uur pruttelen.
Maak in de tussentijd de aardappelen klaar. Puree of gekookt.
Was de courgette en schil hem in "tijgerprint". Snij de courgette in de lengte doormidden en snij hier plakjes van van 1/2 cm.
Smelt roomboter in een pan en voeg de courgette blokjes toe. Roerbak dit gaar en maak op smaak met zout en peper.
Maal/pureer 1 portie van de courgette en 1 portie van de gehakt/uien saus. Maak het bord op met de aardappelen.
Andere bord ook opscheppen, wijntje erbij en ik wens u weer: eet smakelijk.
De groeten van Inez.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten