dinsdag 15 juli 2014

DE LEKKERSTE STROGANOFF- SAUS á la INEZ.

Deze saus vind ik al jaren een van mijn lekkerste sauzen waar je zoveel mee kan doen. Vandaar dat ik deze saus graag met jullie wil delen.
Ruim knoflook als je een liefhebber bent en met een ruime scheut vodka ( die vervliegt toch).
Dit is een heerlijke saus met een ossenhaas-biefstuk en een komkommer salade.
(Komkommer, uitje, olie/azijn, zout en peper- simpel dus) Dit alles kan makkelijk in de blender, net zoals de ossenhaas. De komkommer is koud heerlijk en goed drinkbaar!
Dit weer leent zich er goed voor.
Deze saus (als je een ruime hoeveelheid maakt), kun je de volgende dag ook goed combineren met spaghetti of als saus voor de lasagna.
Je kunt dit invriezen, maar vers en net klaar gemaakt is dit het lekkerst.
Vooral die geuren.
Je kunt het combineren met rijst en doperwten en heb je te weinig over roer dan het restje van de saus door je soep. Apart en smaakvol!
Doe het anders in een vuurvast schaaltje, breek een ei erin en laat het eiwit, op zacht vuur, met het deksel op de pan stollen. Broodje erbij en dippen maar.
En wie weet hebben jullie nog meer ideetjes van wat je er nog meer mee kan doen. Ben benieuwd.
Dus vandaag alleen de saus en ik weet zeker dat deze saus ook een van jullie favorieten wordt!


BOODSCHAPPEN

Ui 1 grote
Champignons half bakje
Paprika rood 1
Hamblokjes 75 gr
Vodka flinke scheut
Tomaten puree 100 gr
Paprika poeder 1 eetl.
Chili saus (Calvé) halve fles
Worcestersaus  halve eetl.
Tobasco naar smaak
Verse gemalen peper
Knoflook 2 á 3 teentjes
Slagroom 200 ml.
Roomboter of Bak en Braad

Uien, champignons en paprika schillen en in fijne snippers snijden.
Zo ook de hamblokjes iets fijner snijden.
Dit alles in de roomboter of Bak en Braad bakken.
Als dit goed aangebakken is, flamberen met de vodka.
Vuur iets hoger en doe de tomaten puree erbij. Roer goed door, voor het ontzuren van de tomaten puree.
Vuur lager en de paprika poeder erbij, blijf goed roeren!
Chili saus, worcester saus, tabasco, versgemalen peper en de knoflook/geperst of fijngesneden in deze volgorde erdoor roeren.
Als laatste de slagroom (op kamertemperatuur!) erbij doen en klaar is de Inez Stroganoff saus!
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten