donderdag 10 juli 2014

SPINAZIE A LA CRÊME, GEHAKT met AARDAPPEL PUREE EXTRA.

Spinazie a la crême uit de diepvries of zelf gemaakt.
(Spinazie in een beetje roomboter laten slinken, crême-fraiche, peper en zout en pureren)
Vandaag diepvries genomen, makkelijk, had weinig tijd en toch een voedzame maaltijd op tafel.
Het gehakt lekker aangemaakt met half om half gehakt, vetter en smeuiger.
Van mijn dochter, die vakantie met man en kind had in Frankrijk, een heerlijke droge worst gekregen.
"Cochonou"- 100% varkensvlees, gezouten, gekruid en gedroogd.
Lekker in dunne plakjes bij een wijntje, door de nasi-goreng of zoals ik hier heb gebruikt door de aardappel puree i.p.v. spekjes!
Wel goed gemalen met een scheutje olijfolie om het wat zachter te maken, gelukkig was de worst niet keihard.
Op deze site hoeven we niet op de calorieën te letten, maar mocht je hier toch rekening mee willen houden, ik denk altijd aan E.D.H ( eet de helft)! Minder saus, zout, yoghurt en olijfolie i.p.v.roomboter, beetje citroensap over je gerecht enz.
Probeer te genieten van het eten, het leven en vooral van elkaar!



BOODSCHAPPEN

Spinazie a la crême ( diepvries 400 gr.)
Gemengd gehakt 350 gr
Ui 1
Jus poeder instant
Azijn scheutje
Peper en Zout
Roomboter
Aardappel puree
Droge Worst 1 ons
Hütten Käse 2 eetl.



Spinazie ontdooien en eventueel op smaak brengen met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Het gehakt los/rul bakken in de roomboter met het gesnipperde uitje.
Peper en zouten en 1 eetlepel azijn erdoor roeren.
Los wat jus poeder op in een kommetje met wat water (zie verpakking), ik gebruik meestal Maggi-doseer jus die klontert niet. Roer dit door het gehaktmengsel en laat dit op een zacht vuurtje ongeveer nog een half uurtje door sudderen zodat het gehakt en de ui zacht worden. Scheelt malen.
Maak de aardappel puree.
Maal de droge worst in de maler met een scheutje olijfolie of een klontje boter fijn.
Doe dit met de Hütten Käse door de aardappelpuree.
Neem een ovenschaal en verdeel het gehakt mengsel hier over. Daarna de spinazie en hier bovenop de aardappelpuree.
Een paar klontjes boter en zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven zodat hij door en door warm wordt en er eventueel een korstje op komt
Je kunt hier beiden van eten, is gezelliger en deze schotel is ook makkelijk van te voren klaar te maken.
Doe deze dan ongeveer 30 minuten in de oven om op te warmen op 180 graden.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.



1 opmerking: